Wat we doen

Wat is het Kunstlab eigenlijk?

Het Kunstlab is een broedplaats voor creativiteit, bedoeld om te inspireren, te motiveren en van elkaar te leren. We krijgen graag bezoek en houden wel van een beetje actie! Je kunt altijd binnenlopen voor koffie en inspiratie, of in de werkplaats iets bedenken, uitproberen en maken (tegen vergoeding van de materialen).

Winkel

In het Kunstlab kan je kunst bekijken, maar ook kopen. Meer dan 60 actieve leden bieden hun kunstzinnige werkstukken aan. In het voorste gedeelte vind je van alles: sieraden tot beeldjes en beelden, tassen, sjaals, knopen, handbeschilderde doosjes, zelf geweven placemats, schilderijen en foto’s, lampen, kussens en unieke (kinder)kleding.
Kom ook eens langs in onze gezellige winkel en overtuig jezelf. Altijd verrassende en onverwachte vondsten. Voor elk wat wils en voor iedere beurs. Kun je niet kiezen? Koop dan een CADEAUBON om iemand met kunst te verwennen.
Hip en handgemaakt! Nieuw of gerecycled.

Exposities

Het achterste gedeelte is de ruimte om te exposeren en te werken.

De expositie met werk van een aantal leden is zeker de moeite van het bekijken waard. Elke maand wordt er een nieuwe expositie ingericht rond een thema. Daarachter is er nog een expositieruimte: de opkamer. Die staat telkens een maand lang ter beschikking aan één kunstenaar, die dan een overzicht van haar of zijn werk laat zien.

Elke expositie is te bezichtigen vanaf de eerste zondag van de maand, dat is de Culturele Zondag in Doesburg, tot het eind van de maand, tijdens de openingstijden van de winkel.

Meer informatie vind je op de pagina exposities.

Workshops

Bij het Kunstlab zijn zo’n 60 kunstenaars betrokken. Sommigen van hen zijn ervaren docenten. Zij verzorgen met veel plezier lessen en workshops. En wat Kunstlab is voor volwassenen, is Kidzlab voor kinderen. Kunst maken is feest!

De mogelijkheden zijn eindeloos. Het actuele aanbod vind je op de pagina: workshops. Staat er niet bij wat je zoekt, neem dan contact op voor een aanbod op maat.

Kidzlab is er voor kinderen: workshops, cursussen en feestjes.

Kunstlab is er voor volwassenen: diverse workshops en cursussen.

Kunst lenen

Uitleen-Kunstlab-Doesburg is een initiatief van een aantal leden van Kunstlab Doesburg. Zij lenen hun werk uit aan bedrijven en particulieren. Het aanbod is zeer gevarieerd met heel verschillende stijlen en technieken. Er is keus uit schilderijen, collages, foto’s, tekeningen en beeldhouwwerken.
Met een uitleenabonnement kun je regelmatig wisselen van kunstwerk. Bevalt een kunstwerk zo goed, dan kun je het uiteraard ook kopen.

Meer informatie en het actuele aanbod vind je op de uitleenpagina op Facebook. Iedere kunstenaar heeft een eigen album met werk waar je uit kunt kiezen.

Meedoen

Wil je ook zelf het Kunstlab als podium gebruiken voor je eigen werk, het geven van lessen of het starten van een kunstzinnig project? Word dan lid, je bent van harte welkom! Hier vind je meer informatie voor leden.

Volg ons op Facebook en Instagram of kijk regelmatig in de agenda. Zo mis je niets van het Kunstlab Doesburg. Daar is altijd iets te doen!