expositiethema maart Zie ze Vliegen

 

Bijgaande foto laat een schilderij zien van Maria Bomers, beeldend kunstenaar. Het thema ‘Zie ze vliegen’ deed haar denken aan Chagall. En dat werd de uitdaging! Natuurlijk wilde ze geen werk van hem nàschilderen, maar vooral haar eigen manier vinden. De titel is daarom “Chagall zag ze vliegen, Ik zag ze vliegen, U ziet ze vliegen”.
Naast schilderen, bewerkt ze, heel verrassend, schoenen, tassen en laarzen. Daar maakt ze kleine kunstwerkjes van, zoals te zien is in een vitrinekast van Hotel Doesburg. Natuurlijk koopt ze daarvoor geen nieuw materiaal, maar struint kringloopwinkels af naar bijzondere exemplaren. Die krijgen een laagje papier maché en daarop schildert en plakt ze dan weer van alles.
Maria is in 2004 gaan schilderen, na 4 jaar lang voorzitter te zijn geweest van WEB, de kunstenaarsvereniging in Doetinchem. Nu zit ze op Model Schilderen. Steeds proberend haar grenzen te verleggen.

Kunstlab Doesburg: Ooipoortstraat 35.
Winkel & expositie zijn open op dinsdag t/m zaterdag & op de culturele zondag (iedere 1e zondag van de maand) van 12.00 – 17.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *