Stralende Hanzedag

  • Vrolijke koopvrouwen Anke en Tiny

 

Zaterdag 11 juni waren alle goden ons goed gezind, het was een prachtige dag voor de Hanzedag in Doesburg.

Bijzonder om van te genieten omdat in 2019 die dag, ondanks alle voorbereiding, op het laatste moment vanwege een naderende storm moest worden afgezegd. En in 2020 en 2021 was er natuurlijk geen evenement als gevolg van de pandemie.

Dit jaar was het een zonnige dag voor de historische jaarmarkt in het centrum van Doesburg en vele bezoekers konden genieten van alles wat er te zien, te beleven en te smullen was.

Natuurlijk was het Kunstlab Doesburg erbij. Bij de marktkraam in de Gasthuisstraat konden mensen handige pollepels, porseleinen oorbellen en half-edelstenen kopen. Ze konden zelf kralen rijgen, een knapzak knopen (altijd handig voor onderweg) en steentjes slijpen. Of een zelf-portret maken van het melkmeisje van Vermeer.

Even verderop waren de Papiermakers aan het werk, veel mensen maakten voor het eerst kennis met hun atelier en ambacht.

De winkel en de exposities van het Kunstlab in de Ooipoortstraat werd drukbezocht. De spinsters demonstreerden hoe handig ze waren met de spintol en toonden ander naaldwerk. Bezoekers konden zich ondertussen vermaken met kinderspelen, zoals hoepelspringen en pittenzak gooien.

Samen hebben we er een hele mooie dag van gemaakt!