In de Opkamer

Deze expositie is te zien tot eind augustus op dinsdag t/m zaterdag & op de Culturele Zondag (iedere 1e zondag van de maand) van 12.00 – 17.00 uur.
Eerdere exposities:
In de Opkamer was in juni een expositie te zien van keramiek van Tonny Tolboom.
In mei exposeerde Gery Garttener zijn Tiffany glas in de opkamer.

In de Opkamer van het Kunstlab exposeerde Gery Garttener in mei zijn Tiffany glaskunst. Begonnen met glas-in-lood, leerde zichzelf daarna, met behulp van you tube filmpjes, de techniek van het Tiffany werk. En dàt is zijn grote liefde gebleven! Hij maakt nu alleen nog glas-in-lood in opdracht. Veel van zijn werk verkoopt Gery via Kunst-, antiek- en ambachtenmarkten. Máár zijn werk is ook te bewonderen in de Mariakapel van de RK kerk in Doornik, waarvoor hij 3 ramen ontwierp. In de kijktuin van tuincentrum De Stek in Driel heeft hij, in een caroussel-achtige constructie, de 4 levensfasen van de mens verbeeld: kind-puber-volwassene-senior.

April 2022: Hetty Spitman en Nicole Steenkist.
Hetty schildert realistisch en figuratief met “watervermengbare olieverf”, en haalt haar inspiratie vooral uit de bossen rond Hoenderloo, waar zij dagelijks haar hond uit laat!
“Soms, zegt ze, wordt ik helemaal enthousiast van alle vormen die ik daar zie”. Bijgaand schilderij van een uil, is dan ook van haar hand.
Nicole Steenkist schildert met acryl en voornamelijk abstract. Gevoel en kleur zijn daarbij leidend.
Kleur is waartoe zij zich aangetrokken voelt. In de ondergrond van haar schilderijen zijn allerlei materialen te vinden: zand, krijt en stofjes. Daarnaast maakt zij stenen sculpturen, zoals van albast. En, van haar hand is ook de beschilderde gitaar.
Twee kunstenaars die elkaar wonderwel aanvullen.

Maart 2022: In de tentoonstellingsruimte van het Kunstlab in Doesburg, exposeerden in maart twee vrouwen die olieverf tot hun passie hebben gemaakt: Erna van den Heuvel en Marion Lovendaal.

In de maand februari toonden onze leden hun mooiste werk in de vernieuwde Opkamer.

 

expositie Loes Steijgerwald
De Natuur door Loes Steijgerwald