exposities

Elke maand is er in het Kunstlab Doesburg een nieuwe expositie van het werk van de leden te zien, met steeds een ander thema.

Een nieuwe expositie is altijd te zien vanaf de Culturele Zondag, de eerste zondag van de nieuwe maand, van 12:00 uur tot 17:00 uur.

De expositie is verder de hele maand te bezichtigen tijdens onze openingsuren en is gratis.

december 2019: Oude meesters, nieuwe meesters

De expositie van de maand december heeft als thema:”Oude meesters, nieuwe meesters”. Heel verrassend om te zien hoe onze kunstenaars  dit thema interpreteren. Kom vooral kijken!!

We hebben als Kunstlab Doesburg ook een samenwerking met het Rijn IJssel College. Hierdoor kunnen ook maandelijks enkele studenten van deze school deelnemen aan onze expositie. De interpretatie die de twee studenten die deze maand deelnemen aan het thema hebben gegeven is ronduit “meesterlijk” en erg verrassend.

Winkel & expositie zijn open op dinsdag t/m zaterdag & op de culturele zondag (iedere 1e zondag van de maand) van 12.00 – 17.00 uur

November 2019: spiegelbeeld

Onze kunstenaars hadden hun best weer gedaan. voor een schitterende expositie met het thema “Spiegelbeeld”.

Oktober 2019: in dubio

In oktober was het thema “In dubio”.

Winkel & expositie zijn open op dinsdag t/m zaterdag & op de culturele zondag (iedere 1e zondag van de maand) van 12.00 – 17.00 uu

september 2019: een oud hollands gedicht

In september was het thema ‘Een oud Hollands gedicht’.

 

Winkel & expositie zijn open op dinsdag t/m zaterdag & op de culturele zondag (iedere 1e zondag van de maand) van 12.00 – 17.00 uu

Juli en augustus 2019: Hersenspinsels

Vanwege de vakantieperiode duurde de expositie in de zomer twee maanden. In juli en augustus was de expositie te zien met het thema “Hersenspinsels”.

Juni 2019: de zonnewende

De expositie van de maand juni had het thema:”de zonnewende”.

De zonnewende (Latijn: solstitium oftewel zonnestilstand) is de gebeurtenis waarbij de zon, gezien vanaf de aarde, haar noordelijkste of zuidelijkste positie bereikt. De zon staat dan recht boven een van beide keerkringen: de Kreeftskeerkring in het noorden of de Steenbokskeerkring in het zuiden.

Naarmate de zon schijnbaar in de richting van de Kreeftskeerkring beweegt, worden de dagen op het noordelijk halfrond langer en op het zuidelijk halfrond juist korter. Wanneer de zon schijnbaar naar de Steenbokskeerkring beweegt, is dit andersom. Deze schijnbare beweging keert letterlijk om op het moment van de zonnewende.

Voor de juni-expositie met het thema ‘Zonnewende’ heeft Bernadette Elsenburg onderstaand schilderij gemaakt: muurvuller, zout, zand, schelpen, ecoline en glitters op een basis van verf. Voor haar gaat de zon niet onder op de 21e juni.
Meestal werkt Bernadette zonder vooropgezet plan, maar nu merkte ze hoe leuk ze het vond om met een opdracht te werken en gewoon te denken ‘ik doe het’!! 15 jaar geleden is ze begonnen met schilderen en nu aan het experimenteren met verf gieten, dik ingepakt . . . dat wel.

mei 2019: vervoer

De expositie van de maand mei had als thema:”Vervoer”.

Het thema van deze expositie is Rob van Dijk op het lijf geschreven. Hij houdt nl van bijzondere auto’s en motoren. Op zijn airbrush schilderij in het Kunstlab is een ‘hotrod’ te zien, een zelfbouw auto met een gigantisch motorblok.
Airbrush, schilderen met lucht, is geen makkelijke techniek. Je maakt nl gebruik van een mini-verfspuitje met een mond variërend van 0,18 tot ongeveer 0,5 mm.


Het kostte Rob maanden voor hij dacht ‘ik kan iets leuks maken’, al zei degene bij wie hij zijn 1e workshop volgde, meteen al dat hij talent had. Nou dat geloofde hij niet zomaar! Zelfs niet toen hij al in zijn eerste jaar werd uitgenodigd voor de airbrush show in het Autotron Rosmalen. En daar staat hij nu alweer voor de 9e keer.
Opdrachten accepteert hij regelmatig. Toch heeft hij de rem erop gezet, want ‘het moet wel leuk blijven’. Misschien is hij daarom vorig jaar begonnen met pastel en heeft hij al een oogje op olieverf.
Een multi talent dus, te zien vanaf 5 mei in het Kunstlab Doesburg!.

April 2019: kwetsbaar

De expositie van de maand april had als thema:”Kwetsbaar”

Maart 2019: Zie ze vliegen

De expositie van de maand maart had als thema:”Zie ze vliegen”.

Februari 2019: droombeeld

Januari 2019: Zoektocht

Het Kunstlab startte het nieuwe jaar met de expositie: “Zoektocht”.