Doorlopende activiteiten

Think Outside the Box

Wat doe je met een opdracht die maar uit één of een paar woorden bestaat?

Bijvoorbeeld ‘skyline’ of ‘nostalgie’ of ‘boekselen’?. Geen toelichting, geen uitleg. Niets van dat al. Aan jou de uitdaging om binnen één maand op dat thema iets te creëren, met welk materiaal dan ook.
Dàt is wat de deelnemers aan Think outside the Box doen: denken, knutselen, afkeuren, opnieuw beginnen . . . op zoek naar jouw verbeelding van dàt woord! En altijd zijn de uitkomsten verrassend.

Bijeenkomst: 1x per maand op dinsdagochtend.

Montmartre aan de IJssel

In de zomer heeft de Kunstlabgroep ‘Montmartre aan de IJssel’ plein-air bijeenkomsten gehouden. De weergoden bleken de schilders welgezind en ze konden samen genieten van een paar uur schilderen op inspirerende plekken in Doesburg.

Na deze plezierige plein air sessies bespraken ze hun ervaringen bij een afsluitende kopje koffie.

Ze hebben besloten door te gaan met deze bijeenkomsten. Elke laatste zaterdag van de maand, van 10:00 tot 12.30 uur ontmoeten ze elkaar bij het Kunstlab en besluiten ter plekke (afhankelijk van het weer) of ze buiten, dan wel binnen in het Kunstlab gaan werken.

Ze gaan ook verkennen of ze op die dagen allemaal met een en hetzelfde materiaal gaan werken (houtskool, acrylverf, olieverf, inkt, pastel enz) om zodoende ook kennis te maken met materialen die ze anders niet zo snel zouden gebruiken. Een andere suggestie is om een keer te werken met een levend model. Kortom, talloze mogelijkheden om gezamenlijk kunst te maken en zichzelf verder te bekwamen.

 

Meedoen? Je hoeft geen lid van het Kunstlab te zijn om mee te doen aan deze uitdagingen.

Als gast betaal je € 2,50 voor bijdrage in de onkosten. Je zorgt zelf voor het benodigde materiaal.